הדברת טרמיטים במעלה אדומים

בעלי המקצוע באתר מבצעים הדברת טרמיטים במעלה אדומים

צריכים שירות של הדברת טרמיטים במעלה אדומים? בעלי המקצוע שלנו יוכלו לעזור לכם על הצד הטוב ביותר. בעלי המקצוע שלנו נמדדים בסיום כל עבודה בפרמטרים של: מחיר, יחס ושירות, מקצועיות ועמידה בזמנים, כך אתם יכולים להיות בטוחים שבעלי המקצוע שלנו יעשו הכל כדי שתהיו מרוצים. בסיום העבודה אנו ניצור קשר גם איתכם כדי לקחת חוות דעת על השירות שקיבלתם.

דודי אטיאס
ספק מאומת

אני נותן שירות אדיב, מקצועי, אני נותן ייעוץ חינם כל שעות היממה לכל אדם. חשוב לי לבצע את העבודה בצורה בטוחה, מקצועית ויעילה. אני אדם אמין שאפשר לבטוח בו.

חוות דעת
16
שביעות רצון:
מאוד מרוצים
93%
שליחת וואטסאפ
דירוג גולשים
9.38
מחיר
9.2
עמידה בזמנים
10
איכות העבודה
9.3
יחס\שירות
9.9

שאלות נפוצות

איך מסלקים טרמיטים מהרהיט או המשקוף?

אם אתם רואים בעין את הטרמיטים, תוכלו לרסס אותם עם קוטל ג'וקים או נמלים. לאחר מכן תהיו חייבים להזמין מדביר מקצועי למקום, כדי שיאתר את קן הטרמיטים ויטפל בו מידית.

כיצד מאתרים קן טרמיטים ומטפלים בו?

הדרך היחידה למצוא את הקן תהיה לבצע קידוחים קטנים במרצפות המבנה ולהזריק לתוכם חומר הדברה. אפשרות נוספת ללא קידוח, היא למשוך את הטרמיטים לפיתיון מורעל ולראות כיצד פעילותם נפסקת בהדרגה.

איך מזהים פעילות של טרמיטים בבית?

תוכלו להבחין בפירורים או נסורת למרגלות מוצרי העץ בבית ולעתים גם בקווי בוץ על הקירות, שהטרמיטים בונים לצורך מעבר נטול אור ושמש. לאישוש החשד, אפשר להשתמש בתחנת האכלה שתנטר פעילות של טרמיטים בבית.

האם אפשר להימנע מהופעה חוזרת של טרמיטים?

הטרמיטים זקוקים לשלושה דברים כדי להתקיים: עץ, לחות והגנה מהשמש. אם תשמרו על סביבה מוארת ומאווררת, תרכשו רהיטים דמויי עץ או רק כאלה שעברו הדברה כימית ותצרו הפרדה בין מבנה העץ לקרקע, תוכלו לצמצם משמעותית את הופעתם. טיפים נוספים להימנעות מטרמיטים מחכים לכם במאמר.

ראיתי טרמיטים. מה לעשות?

יש מעט מאוד פעולות עצמאיות שתוכלו לבצע כדי להתגבר על הטרמיטים, רובן מגיעות כהכנה להדברה מקצועית שתבוצע לפי סוג הטרמיט.

הדבר הראשון שכדאי לעשות אם ראיתם את הטרמיטים בעצמכם, הוא לנסות לצלם אותם כדי להראות למדביר את הסוג המדויק. אופציה נוספת היא ללכוד כמה טרמיטים בכוס או קערה, לסגור ולהקפיא אותם, כדי להציגם בהמשך לבעל המקצוע.

אם ראיתם טרמיטים על הקיר בבית או סביב רהיטי עץ ונבהלתם מהם, אתם יכולים לרסס אותם עם K-300 או חומצה כלשהי והם ימותו בקלות. ריסוס טרמיטים כמובן לא פותר את הבעיה, משום שכל עוד הקן פעיל ואתם לא יודעים את מיקומו – טרמיטים נוספים ימשיכו להגיע ויתפשטו גם לאזורים סמוכים כדי לעקוף את קו הריסוס.

אם אתם רוצים לדעת יותר על קטילת הטרמיטים, כאן תמצאו תשובה מדויקת לשאלה מה הורג טרמיטים ובאילו תכשירים ניתן להשתמש עצמאית ללא עזרת מדביר.

צילום מקצועי של טרמיט

צילום מקצועי של טרמיט

איזה טיפול בטרמיטים אפשר ליישם לבד?

בשוק מוצרי ההדברה שפונה לקהל הפרטי ניתן לרכוש פתרון בשם טרמיט ג'ל – מזרק המכיל 15 גרם פיתיון ג'ל ייעודי לטרמיטים ושתוכלו להזריק בעצמכם לתעלת הבוץ שהטרמיטים יוצרים כחלק מפעילותם במקום. כך מזריקים את הג'ל:

  1. מזהים את אחת מתעלות הבוץ בהן משתמשים הטרמיטים למעבר
  2. חושפים פתח קטן בתעלה באמצעות סיכה או דוקרן
  3. מזריקים את הג'ל לתוך הפתח כך שהוא יסתום את החור שיצרנו ויאפשר לטרמיטים מעבר שגרתי בתעלה שלהם.
  4. החומר צפוי להספיק לחיסול מלא של הקן מבלי לגרום נזק למבנה או הסביבה.

ועוד כמה דרכים עצמיות להרחקת טרמיטים

אם הג'ל לא עזר או שאתם מעדיפים לנסות רעיונות נוספים במקביל, תוכלו לנסות להשתמש בתכשירים פשוטים שככל הנראה דוחים את הטרמיטים אך יעילותם המלאה איננה וודאית.

הראשון הוא שמן תפוזים, שאפשר לטפטף ממנו על מטלית ולשמן באמצעותה את המשקופים, הרהיטים או המדרגות והמעקה שבהם יש טרמיטים.

חומר נוסף שאפשר לנסות להשתמש בו הוא אדמה דיאטומית, שמתאימה גם להדברת מזיקים נוספים ונחשבת לחומר אורגני בלתי מזיק לאדם ולחיות המחמד. האדמה הדיאטומית פוגעת במעטפת החיצונית של גוף הטרמיטים ופיזורה באזורי הפעילות תסייע תוך כמה ימים.

הדברת טרמיטים באמצעות מדביר

הזרקת ג'ל רעיל נגד טרמיטים בקידוח למבנה

כשמדובר בטרמיטים, להבדיל ממזיקים רבים אחרים, אין מנוס מלהזמין בשלב כלשהו מדביר מקצועי כדי שיתמודד עם קן הטרמיטים. הדרך היחידה לחסל את הקן שבו יושבת המלכה ומוסיפה להתרבות, היא לבצע קידוחים קטנים ברצפת הבית, אליהם מחדירים חומר הדברה בלחץ, כדי שיגיע עד לקן ויחסל את המלכה.

בסיום החדרת החומר, המדביר יאטום את החורים שיצר וייתכן שיצוק מעליהם גם שכבת הגנה שתמנע מהטרמיטים לעלות מעלה. במקרה שהטרמיטים התגלו ישירות במשקופים, קידוח והזרקת החומר תבוצע אליהם ובסיום ייצור המדביר מחסום מתכתי שמפריד בין המשקוף לקרקע.

שימוש במערכת הדברת טרמיטים ללא קידוח

מכיוון שקידוח במבנה לחשיפת הקן ובכלל מציאת מיקומו המדויק הם פעולות יקרות למדי, פותחו שיטות נוספות לטיפול בבעיית הטרמיטים, כאשר הנפוצה והיעילה מכולן היא מערכת בקרה, ניטור וקטילה בשם נמסיס.

המערכת משווקת למדבירים בלבד והיא תתאים לשימוש הן לתוך המבנה והן מחוצה לו, גם במקרה של חשד לטרמיטים וגם אם הטרמיטים נמצאים במקום בוודאות.

את המערכת טומנים בעומק של 180 ס"מ בתוך האדמה (גובה המיכל הוא 170 ס"מ), כאשר פתח הביקורת נותר חשוף בגובה פני הקרקע. כעת ניתן לבדוק את המיכל הפנימי אחת לשבוע-שבועיים ולראות האם העץ שמצוי בפנים נאכל. אם כן, המדביר יחליף את העץ בפיתיון רעיל ויביא לחיסול הקן כולו בתוך כמה שבועות בלבד.

כיצד משתמשים בתחנות האכלה נמסיס?

  1. פותחים את שקית פיתיון נמסיס המכילה כלורופלוזורון ומערבבים עם כ-300 סמ"ק מים נקיים עד שתתקבל עיסה אחידה.
  2. מכניסים את השקית לתוך המיכל ומדביקים את התחנה על תעלות בוץ, עצים אכולים או משקופים שבהם יש טרמיטים פעילים. במקרה של נגיעות חיצונית למבנה, יוצרים מעטפת הגנה וטומנים כל תחנה במרחק של 5-7 מטרים זו מזו.
  3. מבצעים ביקורת כעבור חודש-חודש וחצי ומוסיפים פיתיון נוסף אם יש צורך.

    תחנת נמסיס נגד טרמיטים

    תחנת נמסיס נגד טרמיטים

הדברה ביולוגית נגד טרמיטים

סוגים מסוימים של טרמיטים מעדיפים להימצא בסביבה החיצונית, תוך שהם גורמים בה לנזקים משמעותיים. במקרה כזה לא בטוח שניתן ליישם ריסוס נגד טרמיטים או להזריק חומר נקודתי לקרקע ולכן יהיה אפשר להדביר את הטרמיטים באמצעות נמטודות – תולעים טפיליות שמגיעות אל הטרמיטים וחודרות אל גופם, כך שהבעיה תיפטר לחלוטין בתוך 48 שעות.

כך תזהו התפרצות של טרמיטים בבית, בגינה או בבית העסק

בשל העובדה שטרמיטים מסבים נזק קשה לכל דברי העץ ועלולים לעשות זאת גם במהירות מסחררת, חשוב שתישארו ערניים לגבי כל הסימנים להופעתם:

  • מצבורים או תלוליות קטנות של חול בפינות הבית או סמוך למשקופים
  • תעלות בוץ שמופיעות לאורך קירות פנימיים או חיצוניים
  • נסורת, שבבים ופירורי עץ שהופיעו למרגלות רהיטים או מדרגות
  • עיוותים בחפצים שמכילים עץ/ עשויים מעץ
  • סימני טרמיטים בקירות שנראים כמו רטיבות פנימית: בועות אוויר בטפט, קילוף הצבע, התנפחות, שקעים או שינוי בצבע הקיר.
  • צמדי כנפיים שקופות שמצאתם בעת ניקיון הבית
  • כמובן זיהוי המזיקים עצמם, באמצעות המדריך המפורט שלי לזיהוי טרמיטים.
נזק של טרמיטים

נזק של טרמיטים ברהיט עץ

טיפ זהב: עדיין לא זיהיתם בוודאות שאלה טרמיטים? דפקו על אזורים שונים בקיר ונסו לזהות מקומות חלולים יותר. אם אתם חושדים ברהיט או משקוף מותקף, לחצו עליהם עם מברג – הוא ייכנס בקלות רבה מאוד כאשר דבר העץ כבר נאכל על ידי טרמיטים מבפנים.

הדברת טרמיטים מחיר

המחיר להדברה נגד טרמיטים תלוי מאוד בגודל השטח: ככל שהוא גדול יותר והנגיעות קשה יותר, כך יהיה צורך לקדוח בשטח משמעותי יותר כדי לאתר את הקן ולטפל בו, מה שמייקר משמעותית את היקף ומשך העבודה.

בטבלה שלפניכם תמצאו עבודות אחרונות שביצעו המדבירים שלנו ואת המחירים שגבו תמורתן:

תיאור בעיית הטרמיטיםאיך בוצע הטיפולהמחיר שבעל המקצוע גבה מהלקוח
הדברת טרמיטים בתל אביב במשקוף דירההטיפול בוצע על ידי הוצאת המשקוף והחדרת חומר לכל אזור המשקוף והקרקע באמצעות קידוח.500 ₪
הדברת טרמיטים בירושלים ב-2 חדרים נגועיםל-2 החדרים הוחדר חומר באמצעות קידוח בכל היקף החדרים ובכך הטרמיטים חוסלו.1,100 ₪
הדברה נגד טרמיטים בחיפה באזור המטבחבוצע טיפול באזור המטבח בלבד, היה צורך להוציא את המטבח ולקדוח בקרקע על מנת להחדיר חומר הדברה.1,800 ₪
ריסוס נגד טרמיטים בבאר שבע בכל אזור הסלוןהיה מעוף כלולות שבעקבותיו טרמיטים נכנסו לדירה, הם עדיין לא הקימו מושבות ולכן בוצע ריסוס בלבד ללא קידוח.400 ₪
טיפול נגד טרמיטים בפתח תקווה בפאנלים שבחדר שינההטיפול התבצע על ידי הוצאת הפאנלים וביצוע קידוחים במקומות בהם היו על מנת להחדיר חומר אל הקרקע.800 ₪

איך נמנעים מהופעתם של הטרמיטים?

הטרמיטים זקוקים לשלושה אלמנטים בלבד: עץ, לחות והגנה מהשמש. מכיוון שקשה מאוד למנוע נזקי טרמיטים ברגע שהם מתמקמים בקן סמוך אליכם, תצטרכו להקשות עליהם מלקבל את התנאים המועדפים מבעוד מועד ובכך לצמצם משמעותית את הסיכוי להופעתם:

  • אווררו כל חדר שיש בו סדקים בקירות או תעלות וצנרת שעוברים מתחת למרצפות – הטרמיטים אוהבים לחות ולכן צריך לנטרל אותה ככל שתוכלו.
  • היפטרו במהירות מכל פסולת עץ והרחיקו אותה מהבית.
  • אם אתם בונים פרגולה או דק עץ – בקשו מהמתקינים לבנות בפער של 40 ס"מ לכל הפחות מהקרקע.
  • הזמינו גנן או שיפוצניק כדי שיפזר חצץ סביב המבנה (ברוחב של כ-30 ס"מ ובעומק של 20 ס"מ לפחות) – הטרמיטים נוטים לשמור על מרחק מהחצץ.
  • אם אתם בתהליך בניית בית קרקע, בקשו מהקבלן לרסס את השטח לפני הנחת היסודות ולרסס גם את החול לבנייה באמצעות פרמין.
  • אם אתם משפצים או מרהטים מחדש – העדיפו מוצרים דמויי עץ כדי להימנע מחשיפה גבוהה של הסלון או המטבח שלכם לטרמיטים.
  • וודאו שמוצרי העץ בבית שלכם (מגירות, מטבח, דלתות וכד') עברו טיפול כימי נגד מזיקים ושבוצעה להם אימפרגנציה (הצפת חומר נוזלי שמתקשח בתוך הרהיט ומונע ממנו לספוח לחות שמושכת טרמיטים ומזיקי עץ נוספים).
  • הימנעו מאיסוף חפצי עץ ורהיטים זרוקים מהרחוב.
  • הגדילו את כמות התאורה בבית כדי להקשות על הטרמיטים חובבי החושך.

כמובן שטרמיטים אינם מזיקי העץ היחידים שיכולים להגיע אליכם. אם אתם רוצים לדעת כיצד לאתר פעילות של מזיקים נוספים בדברי העץ ומה עושים נגדם, קראו כאן על הדברת חרקי עץ ברהיטים, מבנים ועצים חיים.

נגיעות טרמיטים בקיר

נגיעות טרמיטים בקיר

ועוד נתונים על טרמיטים שכדאי להכיר

הטרמיטים נראים פיזית כמו הכלאה בין נמלים ותיקנים ונחשבים ל"אשפי הבנייה הגדולים בעולם". הם מתעופפים בגשמים הראשונים של העונה במה שמכונה "מעוף הכלולות" כדי למצוא זיווג ולהקים מושבה חדשה. ולכן בתקופה זו ייתכן שתבחינו ב"עננה" של טרמיטים מכונפים בשמיים – מה שנראה מרהיב מאוד, אך מוטב שיישאר מכם במרחק בטוח.

ברגע שהטרמיטים בוחרים נקודת קינון חדשה ובונים את הקן במעמקי האדמה (מתחת למבנה, לעתים גם בעומק של 5 מטרים ויותר), הם מתחילים לחדור אל יסודות הבית ולאכול אותם מבפנים. הם ניזונים מכל חפצי העץ בדגש על ארונות, דלתות, מדרגות, רהיטים, מוצרי קרטון ונייר ועוד.

אחד מסוגי הטרמיטים המזיקים ביותר שהתגלה לאחרונה בישראל הוא הטרמיט הפורמסי, המכונה גם "טרמיט על" ושגורם לנזק אדיר למבנים ולתשתיות. טרמיט זה ניזון בין היתר מחומרי בידוד וסיכוך של כבלים, מוצרי חשמל ואלקטרוניקה, צנרות מים, פלסטיק, גומי ואפילו מתכות רכות. מלבד הטרמיט הפורמסי, קיימים בישראל עוד 11 מיני טרמיטים המחולקים לטרמיטי עץ וטרמיטי קרקע, כולם מסבים נזק קשה לרכוש ובכולם חשוב לטפל בהקדם האפשרי, כבר מרגע החשד להימצאם.

המאמר נכתב ע”י

ליעד מרום - יועץ הדברה לפרטיים ולעסקים באתר מדבירייטינג

ליעד מתמחה במתן ייעוץ בתחום ההדברה הרחב למגזר הפרטי והעסקי, הוא עושה זאת דרך אתר מדבירייטינג מאז שנת 2020 וניתן לפנות אליו לגבי כל בעיה ולקבל ייעוץ מקצועי בחינם.
מחזיק ברישיון הדברה בתוקף מספר 2798 ומוסמך ע"י המשרד להגנת הסביבה