הדברה למאפיה
מדריך פשוט וקל להדברת מאפיות בכל סדרי הגודל
מאפיה היא אמנם עסק מורכב לניהול, אבל מיד נדאג לצרה אחת פחות בתחזוקה השוטפת שלה. כאן תקבלו ממני את כל הדגשים המקצועיים לביצוע הדברה למאפיה בדיוק "לפי הספר" ולמניעת מזיקים בעסק שלכם לטווח ארוך. חמש דקות וחזרתם לעבודה:
סנן תוצאות לפי אזור מגוריך
בעבודה שלי חשוב לי להיות אמין, יסודי, אדיב וזמין ללקוחות שמגיעים אלי. אני שם דגש רב על בטיחות ואיכות הסביבה, בעל ידע וניסיון מקצועי ארוך שנים.
בעבודה שלי חשוב לי להיות אמין, יסודי, אדיב וזמין ללקוחות שמגיעים אלי. אני שם דגש רב על בטיחות ואיכות הסביבה, בעל ידע וניסיון מקצועי ארוך שנים.
הדברה למאפיה
אני מדביר כבר 32 שנה, אני עוזר ללקוחות שלי בפתרון בעיות המזיקים, אני יודע לפתור כל בעיה מהקלה ביותר למסובכת וחשוב לי שהלקוחות שלי יהיו מרוצים בסיום השירות.
אני מדביר כבר 32 שנה, אני עוזר ללקוחות שלי בפתרון בעיות המזיקים, אני יודע לפתור כל בעיה מהקלה ביותר למסובכת וחשוב לי שהלקוחות שלי יהיו מרוצים בסיום השירות.
הדברה למאפיה
אני משתמש בחומרים הכי איכותיים שקיימים, אני מעניק ללקוח תעודת אחריות בסיום העבודה ואני גם זמין לתת ללקוחות שירות אחרי ההדברה.
אני משתמש בחומרים הכי איכותיים שקיימים, אני מעניק ללקוח תעודת אחריות בסיום העבודה ואני גם זמין לתת ללקוחות שירות אחרי ההדברה.
הדברה למאפיה
אני עושה עבודה יסודית, אני אדם אמין וישר ומתפרנס מבלי לקרוע את הכיס של הלקוחות, בנוסף אני עובד בצורה בטיחותית.
אני עושה עבודה יסודית, אני אדם אמין וישר ומתפרנס מבלי לקרוע את הכיס של הלקוחות, בנוסף אני עובד בצורה בטיחותית.
הדברה למאפיה
I provide good service, give full responsibility for every job, and my prices are very good.
I provide good service, give full responsibility for every job, and my prices are very good.
הדברה למאפיה
אני מספק את השירות הטוב והאיכותי ביותר, אני מגיע תוך כ-30 דקות ללקוח במידת הדחיפות, אני עושה עבודה יסודית ובמחיר טוב.
אני מספק את השירות הטוב והאיכותי ביותר, אני מגיע תוך כ-30 דקות ללקוח במידת הדחיפות, אני עושה עבודה יסודית ובמחיר טוב.
הדברה למאפיה
אני משתמש בחומרים ידידותיים, חשוב ואכפת לי מכול לקוח בכדי למצוא פתרון מתאים לכול אחד, שרות אמין ומקצועי.
אני משתמש בחומרים ידידותיים, חשוב ואכפת לי מכול לקוח בכדי למצוא פתרון מתאים לכול אחד, שרות אמין ומקצועי.
הדברה למאפיה
בעבודה שלי חשובה לי מאוד המקצועיות והיסודיות, חשוב לי שהלקוחות שנתנו בי אמון יהיו מרוצים מכך שבחרו בי וישתמשו בי בהמשך לכל צרכיהם בתחום ההדברה.
בעבודה שלי חשובה לי מאוד המקצועיות והיסודיות, חשוב לי שהלקוחות שנתנו בי אמון יהיו מרוצים מכך שבחרו בי וישתמשו בי בהמשך לכל צרכיהם בתחום ההדברה.
הדברה למאפיה
כשאני מבצע הדברה למאפיה אני נוהג בזהירות, לרוב מדובר בתיקן גרמני ויש להשתמש בחומרים בזהירות שלא יגיעו לאוכל.שאלות נפוצות
איך להרחיק מזיקים מהמאפיה שלי לאורך זמן?
מה לעשות אם אותרו מזיקים במאפייה?
יש מזיקים ליד המאפים! מה עושים?
אם הגעתם לכאן משום שמצאתם נגיעות של מזיקים בתוך המאפיה, באזורי ההכנה או במחסן, הנה כמה פעולות בזק שאתם מוכרחים ליישם כבר עכשיו:
- השליכו כל סחורה נגועה או סמוכה לנגיעות לפח מחוץ למאפיה עצמה. את הסגורה הנקייה שאין חשש ש"נדבקה" העבירו מיד למקום בטוח, רצוי בכלים סגורים היטב.
- נקו היטב את המקום שבו אותרה הנגיעות עם מים וסבון/ אקונומיקה וייבשו היטב בסיום.
- כעת חפשו סימנים לנוכחות נוספת של מזיקים במקום, בדגש על תחתית המדפים, בתוך סדקים וחריצים, מאחורי ארגזי חומרי הגלם ובחדר השירותים. היעזרו בפנס אם יש צורך.
- אם אתם מבחינים לאורך התהליך במזיק עצמו או בסימנים אפשריים שלו, מומלץ לצלם ולשלוח לי תמונה לווצאפ, לאבחון מהיר של סוג המזיק וקבלת הוראות לטיפול המשך.
- אם יש לכם מדביר צמוד, צרו איתו קשר כדי שיגיע לסריקת המקום בהקדם האפשרי ויפזר בשטח חומרים ואמצעים למניעת המזיק.
באילו שיטות תבוצע הדברה למאפיה שלכם?
מכיוון שאתם מפעילים עסק לייצור וממכר של מזון, כל הדברה שתבצעו כאן מחויבת לנקיטת משנה זהירות ולסדר פעולות שלוקח בחשבון את כל מאפייני וצרכי המאפיה מסביב לשעון. לפניכם כל שיטות ההדברה שאפשר ליישם במאפיה, כמובן תוך תכנון קפדני ומדויק מול המדביר שלכם – בהנחייתו או באמצעותו:
הדברה למאפייה בריסוס ירוק
מדובר בשיטת ההדברה המרכזית לעסקים ובתי מגורים, הכוללת סדרת חומרים במינון רעלים נמוך שאיננו פוגע בבריאות הצוות והלקוחות. כמובן שכל ריסוס במאפיה כרוך מצידכם בפעולות הכנה רבות:
- פינוי כל חומרי הגלם והתוצרת המוכנה מאזורי הריסוס והעברתם למקום נפרד וסגור.
- טאטוא הרצפה, ניגוב המשטחים וריקון כל הפסולת.
- פינוי חפצים מהרצפה והרחקת כל אמצעי אפשרי מאזורי הפאנלים של המבנה, החלונות והדלתות.
- פינוי מוחלט של כל משטחי ההכנה, המכירה והדלפק.
- אוורור המאפיה בשעתיים שלפני ביצוע ההדברה.
- ביצוע ההדברה בפועל בשעות בהן המאפיה סגורה, כדי שתוכלו לפתוח אותה בבוקר כרגיל. הריסוס מחייב בפינוי מוחלט של החלל לפרק זמן של שעתיים בלבד ואיננו מותיר ריח.
פיתיונות ג'ל וגרגירים רעילים
הדברה זו מתאימה מאוד לכמה חרקים ספציפיים שאינם מגיבים ביעילות לתרסיסים השונים, או שנמשכים מטבעם ללחות והרטיבות שנגרמת מהם, כמו למשל סוגים שונים של נמלים ובעיקר התיקן הגרמני. פיתיונות אלה נכללים גם הם בגישת ההדברה הירוקה ואינם מזיקים בריאותית כלל.
פיזור מלכודות בתוך ומחוץ למאפייה
מלכודות ייעודיות יתאימו לקבוצות ספציפיות של מזיקים כמו חרקי מזון, מעופפים או מכרסמים. חשוב שתדעו שבמקרה של "מכת מכרסמים" שהתפתחה באזור המאפיה, אפשר להציב סביבה (מבחוץ) תיבות האכלה בהן מצוי פיתיון רעיל. מדובר בתיבות סגורות ואטומות עם פתח כניסה שמתאים לגודל המכרסם בלבד (כך שגם בעלי חיים אחרים לא יכולים להיכנס אליהן) ולכן מהוות מלכודות בטוחות לשימוש.
אמצעי הדברה אלקטרוניים
הדברה אלקטרונית היא שיטה של 50-50, כלומר שלא פועלת כמצופה בכל המקרים, אך אין מניעה לנסות אותה. אמצעים אלה מבוססים ברובם על מכשור אולטראסוני המפיק גלי קול שהמזיקים קולטים כמאיימים או מכשירי רטט המדמים רעידות תת קרקעיות שמשבשות את פעילות המזיקים וגורמות להם להסתלק לבד.
ואם לא נפתרה הבעיה?
כאשר המאפיה סובלת מנגיעות קשה (תרחיש לא סביר כל עוד אתם מבצעים הדברה באופן תקין ובהתאם להנחיות החוק כפי שמיד אפרט) וככל שהפתרונות המוצגים כאן לא צלחו, ניתן לשקול גם ריסוס כימי סביב המבנה ובפתחי הביוב הסמוכים אליו.
הנחיות החוק להדברה בחנויות מזון
סעיף 67 לתקנות רישוי עסקים קובע כי כל בית עסק לממכר מזון מחויב לשמור על תנאי תברואה נאותים בכל זמן. כפועל יוצא של תקנה זו, המאפיה שלכם מחויבת לביצוע הדברות שוטפות בתדירות של אחת לחודש. במאפיות גדולות מאוד עם סט צרכים ייחודי וחשיפה מוגברת, ייתכן שיהיה אפילו צורך בפעולות הדברה קבועות אחת לשבוע.
בנוסף קובעות התקנות כי עליכם לשמור על דוחות ההדברה שאתם מקבלים מהמדביר בסיום כל פעולה מצידו ובהם מופיעים פרטי המדביר/ חברת ההדברה, תאריך ביצוע ההדברה, סוג החומר שבו נעשה שימוש, סוג המלכודות שהוצבו בשטח ומיקומן המדויק, ריכוז כל חומר ומספר האצווה שלו. פרטים אלה יתועדו גם ביומן ההדברה של העסק שנמצא אצל המדביר שלכם ויוגשו במידת הצורך לרשויות, בעיקר לדרישתן במסגרת ביקורת תברואה במאפייה.
כמה עולה הדברת מאפייה?
טווח המחירים נע בין 300-500 ₪, כאשר השירות ניתן מידי חודש לפי דרישות החוק. חשוב להדגיש שמדובר במחיר משוער בלבד, שכן שירותי ההדברה המדויקים שתזדקקו להם עשויים להשתנות ביחס לגודל השטח, מיקום המאפייה, הצרכים והמאפיינים הייחודיים שלה.
כך או כך, מחיר ההדברה יכלול בכל מקרה את ניהול יומן ההדברה למאפיה, הכולל עריכת דו"ח הדברה חודשי כמתבקש מצד הרשויות. אם אתם זקוקים להדברה מחוץ לשעות העבודה המקובלות משום שקיימת בעיה דחופה (או למשל לפני ביקורת בהתראה קצרה של משרד הבריאות), תחול תוספת למחיר השירות הקבוע.
אורחים לא רצויים: מזיקים נפוצים במאפייה
כמות מכובדת מאוד של קמחים, עמילנים, דגנים וסוכרים נמצאת אצלכם בעסק דרך קבע ולכן תהיו מוכרחים לשמור עליה מפני מספר מזיקים פוטנציאליים שנמשכים אליהם בצורה מוגברת. בטבלה הבאה תמצאו את המזיקים הללו ואת מאפייני הזיהוי המדויקים של כל אחד מהם:
שם המזיק | מאפיינים עיקריים לזיהוי |
חיפושית הקמח | צבעה חום-אדמדם, בעלת מחושים עבים ופלג גוף תחתון ארוך/ גדול. הליכתה לא סטנדרטית ומתרחשת במעין מעגלים במקום בקו ישר. |
חיפושית הטבק | חומה אדמדמה, שעירה ובעלת כנפיים מנוקדות. מותירה חירורים באריזות סגורות וחודרת דרכן פנימה. כתבתי מדריך מעולה על הדברת חיפושית הטבק עם עוד המון סימני זיהוי וטיפים מצוינים להרחקתה. |
עש הקמח ההודי | יצור מכונף חום-אפור שנהנה להתפלש בתוך תבלינים, קמחים ומוצרי דגן. זחליו לבנים אמנם, אך ראשם כהה כך שאם זיהיתם גורם זר בתוך חומר הגלם, ייתכן ומדובר בהם. |
תיקנים | הסוג הנפוץ במאפיות הוא התיקן הגרמני – מקק קטן בצבע חום בהיר, שמגיע לתוך וסמוך למוצרים פולטי חום כמו התנור או מכונת הקפה. אם זיהיתם אותו והוא נמצא בעסק בכמות לא גדולה, השתמשו במדריך שלי לביצוע הדברת התיקן הגרמני שיעזור לכם להיפטר ממנו. |
מכרסמים | מכרסמים יותירו אחריהם ריח רע שנידף מהצואה והשתן שהם משאירים מאחורי רהיטים ומכשירים גדולים – הזיזו אותם בבוקר ובדקו. סימנים נוספים להופעתם יהיו פירורים וכרסומים קטנים של אריזות, קרטונים ואפילו קירות וכסאות. |
טיפים של מדביר מקצועי להרחקת מזיקים מהמאפיה
כל פעולות ההדברה שתבצעו במאפיה שלכם, יקבעו את רמת ההיגיינה והניקיון בתוכה ויצמצמו באופן קבוע סכנות לבריאות ובטיחות הלקוחות והצוות. כדי שתשלטו ביעילות בהרחקת כל מפגע אפשרי מהמאפייה, עליכם לנקוט במספר אמצעים חשובים:
אחסון המזון – במיכלים אטומים, קופסאות וצנצנות הרמטיות או במקררים ומקפיאים, אליהם המזיקים לא יוכלו לגשת. אם בסיום יום העבודה נותר מזון שלא ניתן לאחסן מחדש, תוכלו פשוט לתרום אותו ובכך להימנע מהותרתו פתוח בתוך המאפייה.
סטריליזציה לכל הציוד – חשוב שתנקו ותחטאו בשוטף את כל הציוד במאפיה: תנורים, מכונות לחיתוך עוגיות ולעיצוב מאפים, מכשירי הקצפה ובחישה, תאי תפיחה, מכונת ייצור הבאגטים והקרואסונים, תנורי ייצור הבורקסים וכן הלאה. אל תפסחו גם על ניקיון כל פחי ומתקני האשפה.
איטום כל נקודות החדירה – מומלץ שתתקינו דלת כניסה נפתחת או דלת הזזה כדי למנוע מהמאפיה להישאר פתוחה לחלוטין לאורך היום. אם הדבר איננו אפשרי, רצוי להתקין סף לתחתית הדלת. בנוסף הקפידו לסתום כל חור ופתח (גם הקטן ביותר) עם קצף פוליאוריתן או מלט ולוודא שכל החלונות מרושתים כראוי.
התקנת אמצעי הרחקה – שמירה על טמפרטורה קרירה במאפיה תמנע נוכחות של חרקים שנמשכים לתנאי לחות וחום מוגברים. נגד מעופפים למיניהם ניתן להציב בשטח המאפיה ובשטחים האחוריים חרקנים ולהתקין מסך אוויר בכניסה לחנות.
פינוי פסולת באופן תדיר – תזמנו לעצמכם שעות ניקיון קבועות לאורך היום לטאטוא, ניגוב משטחים וריקון כל הפסולת. אל תשאירו את כל מלאכת הניקיון לסיום היום, משום שהצטברות שאריות מזון לפרק זמן ממושך צפויה לעורר את חושי המזיקים ולדרבן אותם להתקרב לכאן במהירות.
הדרכה לצוות המאפיה – אל תשמרו את כל המידע כאן לעצמכם בלבד. ציידו גם את העובדים שלכם במידע לגבי סימנים אפשריים לנוכחות מזיקים (כמו ריח חריג, מזון שנראה פגום או מלוכלך, צואה, סימני כרסום, שבילי פירורים וכו'), הדריכו אותם כיצד לנקות את הציוד ולשמור על ניקיון המקום ומה לעשות ממש עכשיו במקרה של מזיקים שאותרו במאפייה.