לוכד חולדות במדרשת בן גוריון
בעלי המקצוע באתר מבצעים לוכד חולדות במדרשת בן גוריון
צריכים שירות של לוכד חולדות במדרשת בן גוריון? בעלי המקצוע שלנו יוכלו לעזור לכם על הצד הטוב ביותר. בעלי המקצוע שלנו נמדדים בסיום כל עבודה בפרמטרים של: מחיר, יחס ושירות, מקצועיות ועמידה בזמנים, כך אתם יכולים להיות בטוחים שבעלי המקצוע שלנו יעשו הכל כדי שתהיו מרוצים. בסיום העבודה אנו ניצור קשר גם איתכם כדי לקחת חוות דעת על השירות שקיבלתם.
מצטערים, לא נמצאו תוצאות חיפוש
איך לוכדים חולדה – כל השלבים, צעד אחר צעד
לכידת חולדות מתרחשת באחת משתי שיטות: לכידה הומנית או לכידה לשם הריגתה.
בלכידה הומנית, משתמשים במלכודת כלוב עם פיתיון הממוקם בתוכה, מה שיגרום לחולדה להיכנס פנימה ולהפעיל את מנגנון נעילת הכלוב כך שהיא תילכד בפנים. כעת אפשר לקחת את הכלוב למקום פתוח ורחוק ולשחרר שם את החולדה לחופשי.
בלכידה הורגת, משתמשים במלכודת קפיץ עם פיתיון המונח על גבי סליל המלכודת, כך שברגע הנגיעה ישתחרר המנגנון והמלכודת תיסגר על גוף החולדה. בשלב הזה החולדה תמות תוך מספר דקות ולכן עליכם לפנות את הפגר שלה. איך בדיוק עושים את זה? קראו כאן על התהליך המלא של הריגת חולדה ופינוי הפגר שלה.
ישנה גם האפשרות לשימוש במלכודת דבק, שמתאימה יותר לעכברים בשל גודלה הקטן ותדביק את רגלי החולדות למשטח ללא הריגה וללא יכולת לשחררה מהמלכודת. לכן מדובר באמצעי ביתי אפשרי אך מומלץ פחות.
לא בטוחים באיזו מלכודת עדיף להשתמש? כאן תוכלו למצוא את היתרונות והחסרונות של כל מלכודת ולקבל החלטה שתתאים לכם.
האם אפשר לתפוס חולדה בידיים?
אפשר לתפוס את החולדה גם בלי להשתמש בשום מלכודת, אם כי הדבר מעט מורכב בשל מהירותה של החולדה והכישרון שלה לחמוק מידי האדם. גם אם החלטתם לנסות לתפוס אותה בידיים, זכרו שהחולדה עלולה להגיב בנשיכה כואבת מאוד (נוסף על הצורך להיבדק רפואית) ולכן יש לעבוד עם כפפות מגן עבות ואטומות בלבד.
לוכד חולדות מומלץ מגיע מראש למקום עם לוכדן המשמש אותו לאחיזה בגוף החולדה ועם ציוד מגן מתאים. בחלק גדול מהמקרים, הלוכד יוכל לתפוס את החולדה בעצמו ללא עזרים נלווים.
אם החלטתם להציב מלכודות נגד חולדות, שימו לב שאתם עושים את זה לפי ההנחיות הבאות:
הצבת המלכודת בנקודה מתאימה – את המלכודת כדאי להניח במקום שבו הופיעה החולדה לאחרונה או בכל מיקום שבו איתרתם גללי מכרסמים.
אם אתם לא בטוחים היכן יכולים להופיע גללים ואיך מאבחנים שהם בכלל שייכים לחולדה, השתמשו במדריך מזורז לזיהוי קקי של עכבר או חולדה.
שימוש ביותר ממלכודת אחת – לא תמיד החולדה תגיע למקום המדויק שבו הצבתם מלכודת תוך זמן קצר ולכן כדאי לפזר מספר מלכודות כדי להאיץ את קצב הלכידה. יש לבדוק את המלכודות בתדירות של אחת ליום ולהחליף בתוכן את הפיתיון (גם הפעם בעזרת כפפות!) למאכל טרי ועסיסי אם התיישן.
פיתיון שחולדות אוהבות – כדאי שהפיתיון שאתם משתמשים בו יהיה מאכל שיש לו ריח חזק וששומר על הטריות שלו לפחות ליממה: חמאת בוטנים, שוקולד, מאפה טרי, אבוקדו, לחם טבול בשמן טונה, בננות, ועוד.
טיפ זהב: אם מדובר במאכל במרקם רך כמו חמאת בוטנים או אבוקדו למשל, אל תשתמשו בהם במלכודות שהנחתם בתנאי חוץ או כשהטמפרטורה במבנה גבוהה, משום שהם נמסים וכך החולדה תוכל לאכול סביב המלכודת מבלי להיתפס בה.
מה עושים אם החולדה לא נתפסה?
ישנם מצבים שבהם החולדה ממשיכה הלאה ונעלמת מהשטח. מכיוון שאין לדעת האם היא בוודאות איננה (למעט הבחנה בסימני החולדות עליהן אפשר לקרוא בהמשך המדריך) ומתי תחזור, זה הזמן להציב נגדה מלכודות בתוך ומחוץ למבנה כאמצעי למניעה.
אם אתם מעדיפים להיעזר בלוכד חולדות מקצועי, הוא ינקוט בדרך כלל בהצבת מערך מלכודות לחולדות במבנה טבעתי:
טבעת הגנה ראשונה – פריסת מלכודות מתאימות בתוך המבנה עצמו, תוך התחשבות במאפיינים הייחודיים של המקום והאנשים הנוכחים בו (למשל הצבת מלכודות במשטחים גבוהים בבית עם ילדים וחיות מחמד).
טבעת הגנה שניה – פריסת מלכודות נוספות מחוץ למבנה בנקודות שאליהן החולדות צפויות להגיע כמו פתחי הביוב, אזורי הפחים, צמחייה פראית וגבוהה שלא מטופלת, שטחים מלאים בפסולת וזוהמה וכו'.
בנוסף, חשוב להתחיל לטפל בליקויים במבנה שדרכם החולדות נכנסות כמו איטום פתחים וחורים בקירות החיצוניים, טיפול בפגמים בצנרת ובמערכות הקבע כמו תעלות המיזוג והאוורור, השלמת רעפים חסרים בגג, הנמכות גבס שיש להן פתחי גישה, מרזבים לא סגורים ברשת ועוד.
לוכד חולדות מחיר ופעולות לכידה מרכזיות
התזמון העיקרי שבו לוכדי חולדות מקצועיים מקבלים פניות לגבי חולדות הוא שעות הערב והלילה, מה שמייקר מטבע הדברים את תעריף השירות.
לוכד חולדות 24 שעות נדרש להגיע בזמן קריאה סביר למקום שבו נראתה החולדה ולטפל בה, בין אם בלכידה באותו הרגע ובין אם באמצעות מלכודות שבהן היא תיתפס בשלב מאוחר יותר.
בטבלה שלפניכם תוכלו לצפות בעבודות אחרונות שביצע לוכד חולדות 24/7 מטעמנו וכמה גבה בעבור השירות:
אופי הבעיה | תיאור אודות פעולת ההדברה | המחיר שבעל המקצוע גבה מהלקוח |
דווח ללוכד בשעה 01:30 על מפגע של חולדה בחדר של תינוק בפתח תקווה | הלוכד הגיע אל הלקוח המבוהל תוך כ-20 דקות, הוא מצא את החולדה מסתתרת בחדר והצליח ללכוד אותה. | 600 ₪ |
דווח ללוכד בשעה 10:55 על חולדות בתעלה של מזגן בתל אביב | הלוכד הגיע ללקוח תוך כ-40 דקות, לא הייתה לו אפשרות לתפוס את החולדות לכן הוא הציב מלכודות, החולדה נתפסה במהירות. | 450 ₪ |
דווח ללוכד בשעה 18:40 על חולדה במטבח בגבעתיים | הלוכד הגיע אל הלקוח תוך 25 דקות, הוא איתר את החולדה בארון ולכד אותה במהירות. | 450 ₪ |
דווח ללוכד בשעה 00:50 על חולדה מתחת לספה בסלון בחיפה | הלוכד שלנו הגיע ללקוחה תוך כ-35 דקות, הפך את הספה ותפס במהירות את החולדה. | 550 ₪ |
לא רק לכידה: אפשר גם להדביר חולדות
אם אתם מתמודדים עם בעיית חולדות קשה, למשל חולדה שחוזרת למקום פעם אחר פעם, משפחת חולדות הכוללת מספר פריטים במטבח, חדר הפחים, הקרטונייה, במרתף או עליית הגג או אפילו כמות גדולה של חולדות באותו המקום, סביר להניח שלכידה לבדה לא תספיק ותצטרכו לבצע הדברת חולדות.
את ההדברה מבצעים באמצעות פיזור רעלים בסביבה חיצונית סמוכה, לרוב בהחדרה לביובים ולמחילות.
אם החולדות נמצאות בתוך המבנה וסביבו ולא רק בקרבת מקום, אפשר לטפל בהן באמצעות תיבות האכלה המכילות פיתיון רעיל ומביאות לתמותת האוכלוסייה. היתרון המרכזי בתיבות ההאכלה הוא מתן האפשרות לחולדות להשתחל לתוך מבנה חלול אטום ומקובע, שאליו חיות אחרות לא יכולות לחדור. בשימוש ברעלים אלה, החולדות צפויות למות תוך מספר ימים.
נקודה חשובה: להבדיל מלכידת חולדות אותה ניתן לבצע גם לבד, שימוש ברעלים באופן פרטי הינו מעשה אסור ומסוכן המחייב מדביר מורשה. כאן תוכלו להתעדכן במחירי הדברת חולדות ובפעולות המקצועיות שמבוצעות לשם כך.
כך תבדקו האם במקום מסתתרת חולדה
קקי של חולדה – החולדות מותירות עשרות ואף מאות גללים בנתיבי ההליכה שלהן ממקומות המסתור למאגרי המים והמזון. אפשר להזיז את כל הרהיטים מהפנלים ולבדוק האם יש מאחוריהם גללים, לפתוח ארונות ומגירות במטבח, להזיז את המקרר ולבדוק פינות חשוכות בגישה נמוכה כמו המחסן, המרתף, עליית הגג או באזור הפחים והביובים.
זיהיתם גללים? נקו אותם ובדקו שוב את המקום מידי יום במשך שבועיים. אם הגללים חזרו, סימן שהחולדה נמצאת במבנה או סביבו וצריך להתחיל לטפל בה.
סימני נגיסה של חולדה – חולדות מכרסמות כל דבר כך שאפשר לזהות סימני כרסום על גבי מוצרים, רהיטים וחפצים שונים, אריזות מזון, מוצרי קרטון, פלסטיק, עץ ועוד. שימו לב אם סביב הכרסום קיים צבע בהיר או כהה: צבע בהיר מסגיר כרסום טרי ולכן החולדה נמצאת בקרבת מקום.
רעש של חולדות – החולדות הן חיות ליליות ולכן אפשר להאזין להן בלילה כששקט. לעתים אפשר יהיה לשמוע מעין ציוצים דקים, אותם החולדה משמיעה כדי להעריך את גודל החלל החשוך בו היא רוצה לנווט לפני שתצא ממחבואה. אם החולדה מסתתרת בתעלות המיזוג, על הגג או בצנרת עילית אפשר יהיה לשמוע טיפופי רגליים.
פסולת של חולדות – בשל הצורך לכרסם בקביעות, החולדות מותירות אחריהן פירורים, עטיפות, קליפות של פירות וייתכן שגם עלים או שבבי חומרים שונים. אם הבחנתם בכאלה, מומלץ לנקות ולפזר במקום מעט קמח. אם בבוקר למחרת יופיעו על הקמח טביעות רגלי מכרסמים, זה הזמן להתחיל לפעול ללכידתם.
מאפיינים והרגלים לפי סוג החולדה – שני מיני חולדות מגיעים למחייתו של האדם: חולדת החוף וחולדת העליות, לכל אחת הרגלי מחייה אחרים ואיתם גם מקומות מסתור ותכונות נפרדות. אם אתם לא בטוחים בסוג החולדה או שבכלל קיים ספק שזהו עכבר, כדאי שתקראו כאן על זיהוי מכרסמים לפי הסוג.
כיצד נמנעים מהופעתן של חולדות?
שומרים על סביבה נקייה מלכלוך ומאשפה – חשוב מאוד להנחיל הרגלי ניקיון שגרתיים תקינים כמו ניגוב משטחים, טאטוא של הפירורים, היפטרות מאריזות מזון ריקות וסגירה הרמטית לאלה שעדיין מלאות. יש לרוקן את הפחים ולפנות אותם בתדירות יומית.
מנקים את החצר ומסדרים אותה – חולדות נוטות להגיע למקומות שיש בהם צמחייה גבוהה וגרוטאות שיכולות להסתיר אותם. לכן רצוי לגזום את הדשא והעשביה השוטה, לסלק מערומי חפצים, גרוטאות ועלים ולהותיר את המקום מטופח ומאורגן בכל עונות השנה.
מטפלים בעצים ובצמחייה מטפסת – חולדת העליות היא אשפית טיפוס, שתוכל לקפוץ מהענף הקרוב הישר אל גג הבית או החלון הפתוח, גם בקומות גבוהות מאוד. יש לגזום כל ענף שנמצא סמוך מידי למבנה ולהימנע מצמחיה מטפסת שצומחת לאורך הקירות.
מתקינים רשתות – דלתות, חלונות, מרזבים ופתחי אוורור עלולים לשמש כפתח לפלישת חולדות ולכן צריך לחסום אותם על ידי התקנת רשת מתאימה. חשוב גם להקפיד על דלתות סגורות בכל עת.
מניחים מלכודות בנקודות אסטרטגיות – מיגון אסטרטגי של המבנה מפני חולדות יעזור לכם לצמצם את הופעתן ולנטרל חולדות שמתכננות לחדור פנימה. מומלץ להציב את המלכודות בטבעות הגנה פנימיות וחיצוניות למבנה ולהחליף אותן בעת הצורך.